Groupage/LCL

Groupage via fijnmazig netwerk

LCL Container | De container vormt letterlijk de basis voor wat Cleve & Zonen tegenwoordig is. Het begon destijds allemaal met het verzamelen van lading voor New York. Door het samenvoegen van ladingen werden containers gevuld. Deze aanpak bleek succesvol te zijn. Er waar je goed in bent, daar ga je mee door. Het systeem van Less Container Load (LCL) werd daarom uitgebreid naar steeds meer havens. Op die manier vestigde Cleve & Zonen zijn naam als aanbieder van groupage. Behalve groupage staan ook de andere logistieke diensten hoog aangeschreven, zoals Full Container Load.

Wekelijks 700 bestemmingen

Nu zorgt het bedrijf voor meer dan 170 wekelijkse groupagediensten. Dat gaat om zowel export als import. Via dit netwerk van 170 havens is Cleve & Zonen in staat om ruim 700 bestemmingen aan te bieden. Klanten maken hier volop gebruik van. Zij kunnen hun exportlading bij de loods aanleveren, maar de zending kan ook op locatie worden opgehaald of voorgeladen met een container wanneer het een grote partij betreft. Cleve & Zonen is graag uw meedenkend partner.

Neem contact op

Ladingen | LCL Container

In de loods krijgt de lading vervolgens een plek toegewezen overeenkomend met de bestemming. Wanneer Cleve & Zonen de container wil gaan laden, wordt bepaald welke ladingen er bij elkaar mogen en welke niet. IMO-goederen mogen bijvoorbeeld niet altijd bij elkaar en nooit bij voedingsmiddelen. Aan de loods wordt vervolgens doorgegeven wat er geladen moet worden en in welke container. Hierop volgt een bevestiging van de loods.

Vinger aan de pols

Bij eventuele problemen voert Cleve & Zonen altijd overleg met de klant. Het komt weleens voor dat een lading een andere afmeting heeft dan opgegeven. Omdat klanten ook vaak de lading niet hebben gezien, kan dit voorkomen. Klanten worden over het gehele proces op de hoogte gehouden door middel van bevestigingen die automatisch door het systeem gegenereerd worden. Indien zich problemen voordoen, pakt Cleve & Zonen de telefoon om te overleggen met de klant. Op deze manier wordt persoonlijk contact gegenereerd en dat wordt in de regel meer op prijs gesteld dan een automatisch bericht. Uiteraard gaan voor het gemak en vanwege de snelheid veel zaken geautomatiseerd. In sommige gevallen is dat gemakkelijk en snel, maar dit betekent echter niet dat wij helemaal geen persoonlijk contact met onze klanten meer hebben. Integendeel: dit blijven wij heel belangrijk vinden.

Import en export

Met betrekking tot de import werkt het net de andere kant op. Cleve & Zonen krijgt daarbij vanuit haar agentennetwerk lading binnen. Deze wordt in de loods gelost. Dit kan lading voor Rotterdam zijn, maar ook lading die naar bijvoorbeeld Duitsland of de Verenigde Staten moet worden gebracht. Voor Cleve & Zonen is het dus belangrijk dat de import en de export goed met elkaar samenwerken. Onze jarenlange ervaring helpt ons bij het stroomlijnen van die processen.

Douanedocumenten

Voor zowel import als export containers worden er douanedocumenten gemaakt. Cleve & Zonen voert dit allemaal in eigen beheer uit, vanaf het kantoor in Rotterdam. Ook voor import geldt dat klanten automatisch op de hoogte worden gesteld van hun lading. Is er extra uitleg gewenst of nog wat onduidelijkheid? Dan geven wij u desgewenst graag telefonisch antwoord.

Import Nominatie Desk

Speciaal voor de afdeling import heeft Cleve & Zonen ook een zogeheten Import Nominatie Desk opgezet. Hoe het werkt? Klanten benaderen Cleve & Zonen dat zij waar dan ook ter wereld een zending hebben en vervolgens wordt gezorgd dat deze lading naar Nederland komt. Klanten kunnen binnen dat traject rekenen op totale ontzorging. Op deze manier houdt Cleve & Zonen de kosten en het proces van a tot z onder controle. Klanten hebben hier baat bij, want één aanspreekpunt werkt wel zo prettig. De meeste import die binnenkomt via de Import Nominatie Desk komt uit China, maar ook diverse andere landen zijn in opkomst. De aparte nominatie-afdeling voor FOB-lading geldt voor zowel LCL (Less Container Load) als FCL (Full Container Load). De afdeling zorgt voor een optimale en efficiënte informatiestroom, tegen scherpe tarieven.

Dienstenpakket

Alle mogelijkheden uit ons complete dienstenpakket vindt u op deze website. Heeft u specifieke wensen, neem dan contact op met ons.

Neem contact op

Klantenservice

Heeft u vragen of wilt u eens verder kennismaken? Wij staan voor u klaar!   Neem contact op via:

+31 (0)10 42 84 600 sales@cleve.nl