Wereldwijde luchtvracht

Luchtvracht bij Cleve & Zonen

Cleve & Zonen BV, IATA Cargo agent sinds oktober 2002 en tevens een erkend luchtvrachtagent,  heeft haar kantoor in de haven van Rotterdam, echter heeft dit geen invloed op de afhandeling van luchtvrachtzendingen. We handelen zowel luchtvracht import- als exportzendingen af op Rotterdam The Hague en Amsterdam/Schiphol Airport.

Heeft uw zending de boot gemist, vraagt uw klant om en spoedorder vanwege een beurs of ligt er een schip elders te wachten op een zeer belangrijk onderdeel? Wacht niet langer en meldt uw goederen direct aan via onze website door contact met ons op te nemen.

Neem contact op

Import en export van luchtvracht

U kunt bij ons de luchtvracht exporteren en importeren. Voor beide kanten op komen er andere aandachtspunten om de hoek kijken.

Import luchtvrachtzendingen: Belangrijk bij het importproces is dat je in de gaten moet houden waar uw zending momenteel is. Cleve & Zonen houdt het gehele traject uw zending in de gaten. U hoeft zich daarom ook geen zorgen te maken wanneer de zending aankomt, dit houden we voor u in de gaten. We bereiden de inklaring voor, zodat bij binnenkomst de zending spoedig ingeklaard kan worden. Indien u zelf wenst in te klaren dan is dit geen enkel probleem, wij voorzien u dan van de locatiegegevens en het voorafgaand nummer waarop ingeklaard kan worden. Wij leveren de zending graag bij u af, maar wanneer u het zelf op wilt halen is dit ook geen probleem.

Exportluchtvrachtzendingen: We halen de zending bij u af, kunnen het douane uitvoerdocument verzorgen en regelen dat uw zending gescreend wordt door een erkend bedrijf door middel van snuffelhonden, x-ray etc. Indien uw bedrijf in de EU Database vermeld staat kan dit achterwege gelaten worden, mits de veilige keten niet onderbroken is geweest.

Wilt u het transport geheel door ons laten verzorgen? Vraag naar de mogelijkheden bij de luchtvrachtafdeling door contact met ons op te nemen.

Neem contact op

Vervoer van gevaarlijke stoffen

Cleve & Zonen BV heeft haar “Bewijs van Erkenning”, met betrekking tot vervoer gevaarlijke stoffen door de lucht, sinds november 2000. Jaarlijks worden de medewerkers luchtvracht getraind door een erkend bedrijf om de erkenning te kunnen behouden.

Onder gevaarlijke stoffen verstaan we bijvoorbeeld: industriële chemicaliën, oplaadbare batterijen zoals Lithium batterijen, spuitbussen, geconcentreerde schoonmaakmiddelen en een accu.

Het is van groot belang dat we volgens de internationale regels te werk gaan om de gevarenrisico’s aan boord van het vliegtuig te beperken.  Zo zijn er o.a. regels met betrekking tot de verpakking, is deze wel stevig genoeg en is het voorzien van het juiste UN keurmerk  indien dit vereist is.

De netto inhoud heeft o.a. invloed op de vlucht die gekozen gaat worden. Welke hoeveelheden mogen er bijvoorbeeld aan boord van een passagiersvliegtuig, zijn de hoeveelheden te groot of is het zelfs verboden voor vervoer per passagiersvliegtuig dan kunnen we uitwijken naar een vrachtvliegtuig, mits de regelgeving het toelaat en er naar die bestemming vrachtvliegtuigen beschikbaar zijn.

Voor een zending met gevaarlijke stoffen dient er vaak een zogenaamde ‘Dangerous Goods Shipper’s Declaration’ opgemaakt te worden, welke met de zending moet worden meegestuurd. Wanneer u dit niet kunt of mag opmaken kan Cleve & Zonen BV dit voor u regelen.

Kortom: heeft u gevaarlijke stoffen te versturen per vliegtuig? Vraag het Cleve & Zonen BV.

E-Freigt/ e-AWB

Cleve & Zonen BV heeft de overeenkomst met IATA om de e-AWB, digitale luchtvrachtbrief, te mogen gebruiken. Het geavanceerde luchtvracht software programma zorgt voor de automatische berichtgeving naar de luchtvaartmaatschappij, grond afhandelaar en douane.  De e-AWB kan nog niet voor iedere bestemming en luchtvaartmaatschappij gebruikt worden. We zijn up to date.

Neem contact op

Klantenservice

Heeft u vragen of wilt u eens verder kennismaken? Wij staan voor u klaar!   Neem contact op via:

+31 (0)10 42 84 600 sales@cleve.nl